FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podravkini mesni proizvodi i dalje u SAD-u

ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Podravkina mesna industrija Danica idalje će moći svoje proizvode pod izvoznim brojem HR 139 izvoziti naameričko tržište, kao jedna od samo tri hrvatske mesne industrije,objavili su iz te kompanije.
ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Podravkina mesna industrija Danica i dalje će moći svoje proizvode pod izvoznim brojem HR 139 izvoziti na američko tržište, kao jedna od samo tri hrvatske mesne industrije, objavili su iz te kompanije.

Inspektori Službe za zdravstvenu ispravnost hrane i inspekciju mesa američkog ministarstva poljoprivrede, koji su boravili u Podravkinoj mesnoj industriji, utvrdili su da su proizvodi na najvišem stupnju zdravstvene ispravnosti i kvalitete te produljili dozvolu američke inspekcije za Podravkin izvoz u SAD.

Na američko tržište Podravka već dugi niz godina izvozi proizvode na bazi svinjetine, osobito mesne nareske i paštete, a osim na američko tržište izvozi i u još dvadesetak svjetskih zemalja.

Kontrola sirovina, ambalaže, proizvodnog procesa do gotovog proizvoda je od samog početka pod apsolutnom kontrolom, a osim u kompaniji nadzire se i u neovisnim vanjskim laboratorijima.

Naime, sve proizvodne procese dnevno nadzire osam neovisnih veterinarskih inspektora, državna inspekcija, a vrlo su česti i posjeti inozemnih stručnih službi, od američke do posjeta inspekcijskih službi Europske unije, što garantira apsolutnu sigurnost Podravkinih mesnih proizvoda, navodi se u priopćenju iz Podravke.

Inače, američka inspekcija svake godine provodi nadzor radi utvrđivanja mogućnosti izvoza mesnih proizvoda na tržište SAD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙