FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izjava zadarskog nadbiskupa povodom papine smrti

ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina) - Zadarski nadbiskup Ivan Prenđaizražava svoju žalost zbog velikog, silnog gubitka Svetog Oca , ali iponos što je živio u vremenu Ivana Pavla Drugog.
ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina) - Zadarski nadbiskup Ivan Prenđa izražava svoju žalost zbog velikog, silnog gubitka Svetog Oca , ali i ponos što je živio u vremenu Ivana Pavla Drugog.

Nadbiskup Prenđa u svojoj izjavi također izražava zahvalnost za udio Ivana Pavla Drugog u životu Crkve u hrvatskom narodu, ali "na poseban način naše mjesne Crkve, zadarske nadbiskupije, jer sam kao i svi vjernici, naše nadbiskupije bio presretan zbog njegovog pastirskog posjeta Hrvatskoj i zadarskoj nadbiskupiji u lipnju 2003. godine."

"Taj ponos i ta zahvalnost miješaju se ovog trenutka s našom molitvom, zahvalnom molitvom Bogu za tako veliki lik naše Crkve. On je dao pečat životu Crkve, ali je dao i veliki doprinos ljudskom društvu u drugoj polovici 20. stoljeća i na ulasku u treće tisućljeće. Siguran sam da će ti duboki tragovi koje je ostavio Ivan Pavao Drugi donijeti obilate plodove kako za Crkvu, tako i za čovječanstvo. Mi u zadarskoj nadbiskupiji osjećamo se baštinicima onog što nam je ostavio u znamenitom govoru na Forumu, kad nas je potaknuo da poput Marije budemo otvoreni Novoj evangelizaciji u našoj nadbiskupiji" kaže zadarski nadbiskup, pozvavši sve vjernike zadarske nadbiskupije na molitvu za Svetog Oca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙