FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenčani u molitvi za Papu

ŠIBENIK, 3. travnja 2005. (Hina) - U šibenskoj katedrali Svetog Jakovai u crkvama diljem šibenske biskupije vjernici su se sinoć, na vijesto smrti Ivana Pavla Drugog, okupili na molitvi za Svetog Oca, a udvorani biskupske palače u Šibeniku otvorena je knjiga žalosti.
ŠIBENIK, 3. travnja 2005. (Hina) - U šibenskoj katedrali Svetog Jakova i u crkvama diljem šibenske biskupije vjernici su se sinoć, na vijest o smrti Ivana Pavla Drugog, okupili na molitvi za Svetog Oca, a u dvorani biskupske palače u Šibeniku otvorena je knjiga žalosti.

Šibenski biskup Ante Ivas u 11 sati će u katedrali Svetog Jakova predvoditi misu za Ivana Pavla Drugog.

U svom jutrošnjem priopćenju šibenski biskup Ante Ivas naglašava, kako je Ivan Pavao Drugi bio "istinski navjestitelj slave Božje te graditelj mira među svim ljudima dobre volje, pa i među onima koji tu volju nisu uvijek imali".

"Oko sebe je okupljao sve pozitivne duhovne snage svijeta i usmjeravao ih u prilog svjetskog mira, pravednosti i pravednog poretka među ljudima.

Šibenik je u znak zahvalnosti Svetom Ocu jedan od svojih najljepših trgova nazvao njegovim imenom, a naša je biskupija, povodom svoje 700 stotne obljetnice 1998. godine, u velikom i nezaboravnom hodočašću u Rim na svečanoj audijenciji doživjela svu njegovu pažnju i ljubav.

Osobno, u sebi nosim poseban osjećaj obogaćen ljubavlju koja je na čudesan način zračila iz Svetog Oca", navodi u svom priopćenju šibenski biskup.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙