FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papin prijatelj nada se da će opet vidjeti Karola Wojtylu

VARŠAVA, 1. travnja 2005. (Hina/AFP) - Stanislaw Jura (84), prijateljpape Ivana Pavla II. iz mladih dana, nada se da će opet vidjeti KarolaWojtylu s kojim je išao u isti razred u srednjoj školi u Wadowicama,njihovu rodnome gradu na jugu Poljske.
VARŠAVA, 1. travnja 2005. (Hina/AFP) - Stanislaw Jura (84), prijatelj pape Ivana Pavla II. iz mladih dana, nada se da će opet vidjeti Karola Wojtylu s kojim je išao u isti razred u srednjoj školi u Wadowicama, njihovu rodnome gradu na jugu Poljske.

"Još se nadam da će se Papa oporaviti i da ću ga jednom opet vidjeti", kazao je Jura koji je u svome domu u Krakovu telefonski razgovarao s AFP-om.

Poljski su biskupi u petak ujutro pozvali vjernike da "još zdušnije mole" za Papu čije se zdravlje naglo pogoršalo tijekom noći.

"Njegov je život sav ispunjen patnjom. Prvo je izgubio majku, zatim brata i oca. Onda je došla nacistička okupacija i rat", rekla je Danuta Michalowska (77), bivša glumica u Rapsodijskom teatru u kojemu je Karol Wojtyla glumio prije nego se zaredio.

"Molim se i čitam njegove pjesme o smrti", dodala je. "Njegove misli o smrti i o životu sada još bolje razumijem. U njima kaže da život vodi u smrt, a smrt u život."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙