FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utrka za čelnu poziciju u WTO ulazi u finiš

ŽENEVA, 1. travnja 2005. (Hina/AP) - Utrka za čelnu poziciju uSvjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO) ušla je u petak u završnicu,obilježenu konzultacijama diplomata radi pridobivanja potpore zajednog od četiri kandidata.
ŽENEVA, 1. travnja 2005. (Hina/AP) - Utrka za čelnu poziciju u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO) ušla je u petak u završnicu, obilježenu konzultacijama diplomata radi pridobivanja potpore za jednog od četiri kandidata.

Odbor veleposlanika pri WTO-u iz Kenije, Norveške i Kanade započeo je dvomjesečne konzultacije iza zatvorenih vrata sa svojim kolegama iz ostalih zemalja kako bi do 31. svibnja utvrdio koji kandidat uživa najširu potporu.

Samo se po sebi razumije da će se kandidat s najnepovoljnijim izgledima za dobivanje konsenzusa povući u tom razdoblju, istaknuto je u propisima WTO-a.

Predsjednik se ne bira službenim glasanjem već konsenzusom nakon zatvorenih rasprava budući da se posljednji natječaj izrodio u ogorčenu borbu.

Četiri su kandidata: Jaya Krishna Cuttaree, ministar vanjskih poslova i trgovine Mauricijusa; Carlos Perez del Castillo, bivši veleposlanik Urugvaja pri WTO-u i bivši predsjedatelj WTO-ova Glavnog vijeća; Pascal Lamy, bivši povjerenik EU-a za trgovinu; i Luis Felipe de Seixas Correa, brazilski veleposlanik pri WTO-u.

Mandat aktualnog predsjednika Supachaia Panitchpakdija ističe 31. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙