FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan: novo priopćenje o Papinom stanju u petak ujutro

RIM, 1. travnja 2005. (Hina) - Zdravstveno stanje Ivana Pavla II sestabiliziralo, a novo priopćenje ureda za tisak Svete Stolice biti ćeobjavljeno u petak ujutro, doznaje se noćas u Vatikanu.
RIM, 1. travnja 2005. (Hina) - Zdravstveno stanje Ivana Pavla II se stabiliziralo, a novo priopćenje ureda za tisak Svete Stolice biti će objavljeno u petak ujutro, doznaje se noćas u Vatikanu.

Ivanu Pavlu II se zdravstveno stanje naglo pogoršalo u noći između četvrtka i petka zbog infekcije u urinarnom traktu te su mu liječnici dali jaku antibiotsku terapiju, priopćio je ranije šef ureda za tisak Svete Stolice Joaquin Navarro Valls. Papi se povisila temperatura i smanjio se krvni tlat te je ušao u najtežu krizu do sada.

Zdravstveno stanje Pape je i dalje teško, ali zbog utjecaja antibiotika se stabiliziralo. Biti će potrebno čekati 24 sata da se vidi je li Papa izašao iz krize, doznaje se iz liječničkih krugova.

Uz Papu je vatikanska liječnička ekipa na čelu s njegovim osobnim liječnikom Renatom Buzzonettijem. U Vatikan su stigli i neki liječnici iz bolnice Gemelli, ali Papa neće biti prebačen u bolnicu, izjavio je šef odjela za hitne intervencije bolnice Gemelli Rodolfo Proietti.

Papa je, prema nekim izvorima, u noći na petak primio posljednju pomast. Na Trgu svetog Petra okupilo se mnogo vjernika i novinara iz cijelog svijeta. Svjetla u Papinoj sobi su ugašena, a jedino upaljeno svijetlo je u ambulantnoj sobi apostolske palače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙