FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručene nagrade i priznanje tehničke kulture

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska zajednica tehničke kultureuručila je danas svoje nagrade i priznanja nakon redovite skupštine nakojoj je rečeno da se programi zajednice i dalje odvijaju premaplanovima, iako društveni položaj tehničke kulture u proračunima i ujavnosti nije zadovoljavajući.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska zajednica tehničke kulture uručila je danas svoje nagrade i priznanja nakon redovite skupštine na kojoj je rečeno da se programi zajednice i dalje odvijaju prema planovima, iako društveni položaj tehničke kulture u proračunima i u javnosti nije zadovoljavajući.

Nagrada za životno djelo uručena je profesoru Srednje strukovne škole iz Varaždina Dragi Labašu (1944) za iznimne uspjehe u pedagoškom, stručnom, publicističkom, promidžbenom i organizacijskom djelovanju tehničkoj kulturi tijekom gotovo 40 godina, rečeno je.

Dodijeljeno je sedam godišnjih nagrada: učitelju likovne kulture iz Rijeke Borislavu Božiću za poticanje likovnog senzibiliteta mladih, učitelju tehničke kulture iz Donjeg Kraljevca Stjepanu Kolcu za organizaciju tehničke kulture i voditelju škole robotike iz Varaždina Ivici Kolariću za izniman doprinos razvoju tehničke kulture.

Također, godišnje nagrade uručene su instruktoru tehničkih aktivnosti u 12. gimnaziji u Zagrebu Damiru Kosiru za uspjehe u modelarstvu i predsjedniku Zajednice tehničke kulture Brodsko-posavske županije iz Slavonskog Broda Anti Nikolašu za razvoj tehničke kulture.

Godišnja nagrada dodijeljena je i tajniku Modelarskog kluba Bjelovara Mihaelu Pavloviću za unaprjeđenje tehničkog obrazovanja te učitelju tehničke kulture iz Osijeka Stjepanu Vidiću za dugogodišnje uspješno vođenje izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti.

Povelju Hrvatske zajednice tehničke kulture dobili su Aeroklub "Zagreb", glasilo Hrvatske zajednice "Tehnička kultura", Zajednica tehničke kulture Sisačko-moslavačke županije i Zajednica tehničke kulture Grada Splita.

Počasno zvanje instruktor-savjetnik Hrvatske zajednice tehničke kulture dodijeljno je profesorici defektologije iz Splita Jadranki Bartičević, suradniku za kulturu u Pučkom otvorenom učilištu Novska i predsjedniku Foto-kluba Novska Željku Gašparoviću, učitelju tehničke kulture u Čakovcu Đorđu Grkoviću, nastavnici informatike iz Splita Antici Lovrić, ravnatelju Osnovne škole Kman u Splitu Martinu Olujiću i inženjeru telekomunikacija Željku Šafranu iz Zagrebu.

Plaketu počasnog člana Hrvatske zajednice tehničke kulture dobio je Marijan Horn za velike uspjehe u dugogodišnjem širenju i popularizaciji radio-amaterstva.

Uime nagrađenih zahvalio je Drago Labaš kazavši da su to nagrade ne samo njihovim nositeljima nego i organizacijama kojima oni pripadaju i izrazio uvjerenje da će se djelatnost kojim se bave još više širiti i imati prijem među mladima.

Hrvatska zajednica tehničke kulture udružuje 13 nacionalnih saveza tehničke kulture, 29 gradskih zajednica i 19 županijskih zajednica tehničke kulture, 2 središnja odbora (Središnji odbor klubova mladih tehničara i Središnji odbor učeničkog zadrugarstava) i Tehnički muzej u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙