FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eventualna odgoda pristupa Rumunjske i Bugarske ne prije studenog

BRUXELLES, 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Eventualna odgoda prijemaRumunjske i Bugarske u EU, nakon aktiviranja zaštitne klauzule, nećebiti donesena prije kraja godine, priopćila je u četvrtak Europskakomisija.
BRUXELLES, 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Eventualna odgoda prijema Rumunjske i Bugarske u EU, nakon aktiviranja zaštitne klauzule, neće biti donesena prije kraja godine, priopćila je u četvrtak Europska komisija.

"Aktiviranje zaštitne klauzule bit će prvi put razmotreno" tek nakon izvješća o pripremama Bukurešta i Sofije koje Europska komisija treba objaviti u studenom, pojasnila je Krisztina Nagy, glasnogovornica povjerenika za proširenje Ollija Rehna.

"Prije toga o tom se pitanju neće raspravljati", dodala je.

Nagy je kazala da će Rehn uzeti u obzir mišljenje Europskog parlamenta prije nego predloži eventualno aktiviranje zaštite klauzule kojom se pristup Rumunjske i Bugarske može odgoditi za godinu dana.

Sofija i Bukurešt službeno su zaključili pregovore s EU-om u prosincu i 25. travnja trebaju potpisati povelju o pristupanju kako bi 1. siječnja 2007. mogli ući u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙