FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 20. ožujka

ZAGREB, 20. ožujka 2005. (Hina) - Najava događaja u svijetu zanedjelju, 20. ožujka.
ZAGREB, 20. ožujka 2005. (Hina) - Najava događaja u svijetu za nedjelju, 20. ožujka.

VATIKAN - S Cvjetnom nedjeljom počinje obilježavanje Velikog tjedna koji će kulminirati proslavom Uskrsa sljedeće nedjelje. Papa Ivan Pavao II. po prvi put u svom 26-godišnjem pontifikatu neće predvoditi misu u Vatikanu na Cvjetnu nedjelju. Prema najavama, pojavit će se na prozoru svoje rezidencije i pozdraviti vjernike okupljene na Trgu svetog Petra. Rimokatolici na Cvjetnicu obilježavaju ulazak Isusa u Jeruzalem.

PEKING - Američka državna tajnica Condoleezza Rice završava boravak u Južnoj Koreji i počinje posjet Kini. Na programu ima sastanke s kineskim premijerom Hu Jintaom i predsjednikom Wen Jiabaom. Glavna tema razgovora bit će sjevernokorejski nuklearni program i pitanja kineskog antisecesionističkog zakona s kojim Peking pokušava ukrotiti svaku moguću tajvansku želju za neovisnošću.

BRUXELLES - Ministri financija EU će na izvanrednom sastanku u Bruxellesu razgovarati o reformi pakta o stabilnosti i rastu.

TOKIO - Japanci obilježavaju desetu godišnjicu napada nervnim plinom sarinom na tokijsku podzemnu željeznicu u kojem je ubijeno 12, a ozlijeđeno 5000 ljudi. Brojne žrtve i danas osjećaju fizičke i psihičke posljedice tog čina. Napad su izveli pripadnici japanske sekte Aum.

Dežurni urednici:

noć: Damir Margetić

prijepodne: Srđan Baković

poslijepodne: Sonja Djerasimović

večer: Darko Vlahović

tel: +385 1 4808 645

fax: +385 1 4808 822

email: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙