FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Kurir na skuteru spasio Lazio od bankrota

RIM, 30. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Nekad slavni talijanski klub rimskiLazio doživio je da se doslovce u posljednji trenutak spašava odbankrota i to zaslugom hrabrog zaposlenika-kurira koji je ludomvožnjom na skuteru kroz rimsku gužvu uspio dostaviti dokumente prijeisteka roka, piše Corriere della Sera.
RIM, 30. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Nekad slavni talijanski klub rimski Lazio doživio je da se doslovce u posljednji trenutak spašava od bankrota i to zaslugom hrabrog zaposlenika-kurira koji je ludom vožnjom na skuteru kroz rimsku gužvu uspio dostaviti dokumente prije isteka roka, piše Corriere della Sera.

Lazio se već duže vrijeme pokušava dogovoriti sa Talijanskim ministarstvom financija kako bi se iznašao način plaćanja zaostalih poreza i dopirnosa državi zbog kojih je Laziju prijetio bankrot.

Lazio državi duguje čak 157 milijuna eura za zadnje tri godine, a Ministasrvo financija je pristalo na pogodbu da klub u naredne 23 godine otplaćuje taj dug, umanjen za 17 milijuna eura.

Problem je nastao što je Ministarstvo - a talijanski listovi nagađaju da je to učinio neki činovnik navijač ljutog rivala Rome - odluku o sporazumu priopćilo tek u utorak oko podneva. Kako je istog dana u 13 sati trebala na Sudu započeti procedura bankrota kluba, čelnici Lazia su sve potrebne dokumente dali Gianmicheleu Gentileu, pravnom zastupniku predsjednika Claudia Lotita, a ovaj je samoubilačkom vožnjom na skuteru dokumente uspio predati svega nekoliko minuta prije isteka roka u rimsko predgrađe Tivoli.

Novine navode da je u Tivoliu čak tisuću navijača Lazia dočekalo Gentileov dolazak pred Sud.

Lazio se ipak nije posve spasio, jer je pod hipotekom trening-centar u Formellu, a Ministasrtvo će ubuduće uzimati cjelokupni iznos od godišnjih ulaznica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙