FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Collina se definitivno povlači na kraju sezone

RIM, 2. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Najpoznatiji nogometni sudac svijetaTalijan Pierluigi Collina definitivno završava sudačku karijeru uItaliji na kraju ove sezone, piše La Gazzetta dello Sport.
RIM, 2. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Najpoznatiji nogometni sudac svijeta Talijan Pierluigi Collina definitivno završava sudačku karijeru u Italiji na kraju ove sezone, piše La Gazzetta dello Sport.

Collina je u veljači navršio 45 godina, što je krajnja granica za suce u Italiji, a iako bi mogao produžiti karijeru za još jednu godinu, najvjerovatnije će u lipnju odsuditi svoju zadnju utakmicu u Italiji. Kako starosnim pravilima FIFA-e Collina može suditi međunarodne utakmice do prosinca, poznati "Ćelavac" će karijeru završiti kao sudac neke od "playoff" utakmica za SP 2006, a kako ga predsjednik FIFA-e Sepp Blatter izuzetno cijeni, Collina će imati mogućnost dijeliti pravdu i na samom prvenstvu u Njemačkoj.

Talijanski mediji već spekuliraju da će Collina biti određivač sudaca za Talijansku Seriju A, što je sada posao Pierluigia Pairetta, a spominje se i mjesto FIFA instruktora za mlade suce.

Collina je prvu utakmicu u Serie A odsudio 1991., međunarodni sudac je postao 1995., a dosad je pet puta bio ocjenjivan najboljim sucem svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙