FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemski ABN Amro nudi 6,3 milijardi eura za talijansku banku

AMSTERDAM, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Nizozemska banka ABN Amroplanira ponuditi 6,3 milijarde eura za kupovinu talijanske BancaAntonveneta, prkoseći tako talijanskim ograničenjima o stranomvlasništvu u tamošnjim bankama.
AMSTERDAM, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Nizozemska banka ABN Amro planira ponuditi 6,3 milijarde eura za kupovinu talijanske Banca Antonveneta, prkoseći tako talijanskim ograničenjima o stranom vlasništvu u tamošnjim bankama.

Nizozemska banka već ima 13-postotni udjel u Antonveneti, a sada je objavila da će ponuditi 25 eura po izvanrednoj dionici te banke i izdati 135 milijuna dionica kako bi mogla financirati njezinu akviziciju.

Ako se talijanski regulatori i dioničari slože s tom akvizicijom, nastat će 9. banka u Europi po tržišnoj vrijednosti.

ABN, koji očekuje da će akvizicija pozitivno djelovati na njezinu zaradu već nakon 12 mjeseci, trenutno je po veličini na 13. mjestu, a Antonveneta je na 41. Svoju ponudu objavit će nakon 15. travnja po isteku njezina sporazuma o vlasništvu s ostalim dioničarima Antonveneta.

Izvršni direktor ABN-a Rijkman Groenink već dugo želi proširiti poslovanje u Italiji, gdje ta banka ima i 9-postotni udjel u banci Capitalia. Prije dva tjedna Groenink je podnio talijanskoj središnjoj banci preliminarni prijedlog o preuzimanju Antonvenete, prkoseći tako njezinu ograničenju o stranom vlasništvu u talijanskim bankama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙