FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saga oko kupovine Londonske burze pritisnula cijene dionica

LONDON, FRANKFURT, 29. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Nakon 4-dnevnepauze uslijed uskršnjih praznika, na europskim burzama u utorak jezabilježen pad cijena dionica, pritisnutih sagom oko kupovineLondonske burze.
LONDON, FRANKFURT, 29. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Nakon 4-dnevne pauze uslijed uskršnjih praznika, na europskim burzama u utorak je zabilježen pad cijena dionica, pritisnutih sagom oko kupovine Londonske burze.

Do podneva je londonski Ftse indeks izgubio 0,5 posto na vrijednosti, tako da iznosi 4.898 bodova. Frankfurtski DAX spustio se 0,7 posto, na 4.314 bodova.

Vrativši se na posao prvi puta nakon prošloga četvrtka, europski ulagači fokusirani su na slabu izvedbu azijskih burzi i sagu oko preuzimanja Londonske burze (LSE).

Dionice LSE potonule su 2,16 posto nakon što je Financial Times objavio da bi ponuda za njezinu kupovinu mogla biti odgođena zbog izvješća britanskih vlasti za zaštitu tržišne utakmice o tome jesu li ona ili ostale europske vodeće burze ustvari već monopoli.

Rezultati dvomjesečne istrage Ureda za poštenu trgovini (OFT) mogli bi značiti da bi bilo kakvu ponudu za kupovinu LSE trebali razmotriti britanski regulatori.

Deutsche Boerse podnijela je ponudu za Londonsku burzu prošlog prosinca no povukla ju je nakon opozicije svojih dioničara, zadržavši pravo da se natječe ako svoju ponudu ponovno da konkurentski Euronext. U utorak su njezine dionice oslabile jedan posto.

Među ostalim gubitnicima ističe se i dionica Arcelora, koja je pojeftinila 2,17 posto nakon što je taj europski konzorcij čelika najavio rezanje proizvodnje zbog slabe potražnje.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks oslabio je 1,6 posto, na 11.599 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙