FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetski dan kazališta obilježit će se 31. ožujka

ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Svjetski dan kazališta, na preporukusredišnjice Međunarodnoga kazališnog instituta (ITI UNESCO), obilježitće se ove godine u kazalištima prije početka predstava 31. ožujka.
ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Svjetski dan kazališta, na preporuku središnjice Međunarodnoga kazališnog instituta (ITI UNESCO), obilježit će se ove godine u kazalištima prije početka predstava 31. ožujka.

Svjetski dan kazališta slavi se 27. ožujka, međutim kako je taj nadnevak ove godine pao na blagdan Uskrsa, preporučeno je da se obilježi četiri dana kasnije.

Na Dan kazališta svake se godine u tisućama kazališta širom svijeta čita međunarodna poruka, koje je ove godine autorica kazališna redateljica iz Francuske Ariane Mnouchkine.

U poruci naslovljenoj "U pomoć!" Mnouchkine poziva kazalište da joj pritekne u pomoć, da je probudi, pouči, preobrazi, odgoji, prosvijetli te podari svu snagu Ljubavi.

Autor hrvatske poruke je glumac Slavko Šestak koji za Svjetski dan kazališta napominje kako je kazalište zasigurno jedna od najboljih i najsadržajnijih civilizacijskih stečevina prožetih duhovnim izričajima, koja nas je kroz stoljeća, mijenjajući scenske poetike, vodila iz prošlosti u sadašnjost i oplemenjujući nas često bila ispred svoga vremena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙