FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Posebni "uvjeti" za razgledavanje talijanske džepne podmornice

ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - U zagrebačkom Tehničkom muzeju oddanas do 3. travnja organizira se razgledavanje talijanske podmorniceiz Drugoga svjetskog rata za koju se drži da je jedini preostaliprimjerak od njih 20 koliko ih je proizvedeno, priopćeno je danas izMuzeja.
ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - U zagrebačkom Tehničkom muzeju od danas do 3. travnja organizira se razgledavanje talijanske podmornice iz Drugoga svjetskog rata za koju se drži da je jedini preostali primjerak od njih 20 koliko ih je proizvedeno, priopćeno je danas iz Muzeja.

Talijanska džepna podmornica, proizvedena u Italiji 1943., teška četrdeset tona, 16 metara duga, tri metra široka i 4,8 metara visoka, krasi središnje mjesto Odjela prometnih sredstava zagrebačkoga Tehničkoga muzeja.

Iz Muzeja upozoravaju da posjetitelji moraju odjenuti hlače, jaknu i prikladne cipele, tenisice, da maksimalna težina posjetitelja može biti do 120 kilograma te obujam struka do 130 centimetara, jer "predimenzioniranima" prijeti da zaglave na otvoru.

Ulaz u podmornicu je pojedinačan - dvadeset na sat, a grupe ne primaju.

Razgledavanje podmornice, uz stručno vodstvo i demonstracije na uređajima, prati stalno prikazivanje filmova o povijesti podmornice te životu i radu podmorničara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙