FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Centra za ljudska prava

ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić primio jeizaslanstvo Centra za ljudska prava koje ga je izvijestilo o svomdosadašnjem radu, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Centra za ljudska prava koje ga je izvijestilo o svom dosadašnjem radu, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.

Naglašeno je kako je Centar postao mjesto gdje predstavnici Vlade, nevladinih organizacija, akademske zajednice i međunarodnih organizacija sustavno i konstruktivno raspravljaju o aktualnim pitanjima s područja ljudskih prava. Istakli su također kako su u tom razdoblju nastavili razvijati i svoj informacijsko-dokumentacijski fond, kroz specijaliziranu knjižnicu te kroz digitalnu bazu, a napravili su i četiri istraživanja vezana uz različita područja zaštite ljudskih prava.

Predsjednik Mesić je podržao njihova nastojanja u rješavanju statusnih problema transformacije Centra u javnu ustanovu.

Centar za ljudska prava u protekle dvije godine djelovao je kao projekt tehničke suradnje Vlade RH i Ureda visoke povjerenice UN-a za ljudska prava, a krajem prošle godine izražena je podrška transformacije Centra iz institucije koja djeluje unutar sustava UN-a u javnu ustanovu registriranu prema relevantnim hrvatskim zakonima.

U izaslanstvu Centra za ljudska prava bili su Tin Gazivoda, koordinator Centra, Tena Erceg, voditeljica Odjela za informiranje i istraživanje, Maja Hasanbašić, voditeljica Odjela za programe i aktivnosti, te Vikica Semenski voditeljica knjižnice, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙