FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atlantska plovidba preuzela i drugi brod za rasute terete

DUBROVNIK, 29. ožujka 2005. (Hina) - Atlantska plovidba dd izDubrovnika preuzela je jutros u kuvajtskoj luci Port of Shuwaikh idrugi brod zvan m/b "LUZERN" od dotadašnjeg vlasnika, švicarskogbrodara Masshipco S.A. iz Fribourga, izvijestili su iz te tvrtke.
DUBROVNIK, 29. ožujka 2005. (Hina) - Atlantska plovidba dd iz Dubrovnika preuzela je jutros u kuvajtskoj luci Port of Shuwaikh i drugi brod zvan m/b "LUZERN" od dotadašnjeg vlasnika, švicarskog brodara Masshipco S.A. iz Fribourga, izvijestili su iz te tvrtke.

Atlantska plovidba dogovorila je 18. studenoga lani kupnju dva broda za prijevoz rasutih tereta od švicarske tvrtke Massocean S.A. Fribourg.

Riječ je o brodovima "Unterwalden" i "Luzern", jednom izgrađenom 1996., nosivosti 45.300 DWT te drugom izgrađenom 1997., slične nosivosti, 45.269 DWT.

Dužina brodova je 190 metara, a najveća širina iznosi 31 metara, a izgrađeni su u kineskom brodogradilištu Jiangnan. Oba broda imaju po četiri dizalice, svaka mogućnosti podizanja tereta od 30 tona, svaki brod ima i četiri grabilice, a brodovi su opremljeni i za prijevoz drveta.

Ukupna kupoprodajna cijena 50 milijuna dolara, oko 25 milijuna dolara svaki.

Prvi brod je preuzet 23. prosinca 2004. godine, doznaje se u Atlantskoj plovidbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙