FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potres od 5,9 stupnjeva po Richteru u Turskoj

ANKARA, 14. ožujka 2005. (Hina) - Područje turske provincije Bingol, najugoistoku zemlje, pogodio je u ponedjeljak snažan potres ćija jesnaga u epicentru iznosila 5,9 stupnjeva Richterove ljestvice, a premaprvim informacijama
ANKARA, 14. ožujka 2005. (Hina) - Područje turske provincije Bingol, na jugoistoku zemlje, pogodio je u ponedjeljak snažan potres ćija je snaga u epicentru iznosila 5,9 stupnjeva Richterove ljestvice, a prema prvim informacijama

ozlijeđeno je 11 osoba i pričinjena znatna materijalna šteta.

Prema podacima istanbulskog seizmološkog instituta Bogazici, podrhtavanje tla zabilježeno je u 3 sata i 55 minuta.

Potres se najviše osjetio u mjestu Karliova, 50-tak kilometara sjeveroistočno od Bingola. Gladonačelnik mjesta Muzafer Gulen rekao je da je deset osoba lakše ozlijeđeno. Dodaje da su se na mnogim zgradama i kućama pojavile pukotine.

Ostatak noći stanovnici Bingola proveli su pod otvorenim nebom. Temperatura zraka iznosila je 10 stupnjeva ispod nule.

Turski Crveni polumjesec je, zajedno s pripadnicima turske vojske, počeo s hitnom dopremom šatora i pokrivača ugroženom pučanstvu Bingola.

Bingolsku provinciju je u subotu također pogodio potres, ali nešto slabije snage od 5,7 stupnjeva Rihterove ljestvice. Turski seizmolozi ne isključuju nova podrhtavanja tla i to znatno veće jakosti.

Građanima se ne preporučuje ulazak u već oštećene objekte. Privremeno je zabranjen rad škola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙