FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potres u Japanu: jedna mrtva osoba, više od 400 ozlijeđenih

TOKIO, 20. ožujka 2005. (Hina/AFP) - U snažnom potresu koji je unedjelju pogodio područje Fukuoka, na južnom japanskom otoku Kyushu,poginula je jedna osoba, više od 400 je ozlijeđeno, a štete supretrpjele mnoge građevine i ceste, dok je željeznički i račni prometu prekidu.
TOKIO, 20. ožujka 2005. (Hina/AFP) - U snažnom potresu koji je u nedjelju pogodio područje Fukuoka, na južnom japanskom otoku Kyushu, poginula je jedna osoba, više od 400 je ozlijeđeno, a štete su pretrpjele mnoge građevine i ceste, dok je željeznički i račni promet u prekidu.

U bolnici je umrla žena u dobi od 75 godina od ozljeda zadobivenih kad se na nju srušio zid, javila je agencija Kyodo, pozivajući se na gradske vlasti Fukuoke, u čijim je bolnicama pomoć potražilo više od 400 ljudi, iako većina s lakšim ozljedama. Policija je potvrdila informaciju o 64 ozlijeđena, među kojima šet teže.

Potres se dogodio nešto prije 11 sati po mjesnm vremenu, a epicentar mu je bio u Japanskom moru ispred glavnog grada Kyushua Fukuoke, nakon čega se nakratko proširilo upozorenje na opasnost od tsunamija, ali je ono ubrzo povučeno.

To je najsnažniji potres koji je pogodio Kyushu od svibnja 1997. i prvo upozorenje na tsunami u tom području od prosinca 1996.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙