FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Dunavu kod Batine redovne mjere obrane od poplave

OSIJEK, 28. ožujka 2005. (Hina) - Vodostaj Dunava kod Batine jutros u 7sati iznosio je plus 546 cm, odnosno za četiri je centimetra niži negojučer, te u Hrvatskim vodama procjenjuju da se radi o blagojstagnaciji Dunava, a za tjedan dana očekuju opadanje vodostaja Dunavakod Batine.
OSIJEK, 28. ožujka 2005. (Hina) - Vodostaj Dunava kod Batine jutros u 7 sati iznosio je plus 546 cm, odnosno za četiri je centimetra niži nego jučer, te u Hrvatskim vodama procjenjuju da se radi o blagoj stagnaciji Dunava, a za tjedan dana očekuju opadanje vodostaja Dunava kod Batine.

Najviši vodeni val Dunava kod Batine bio je u subotu kada je iznosi plus 553 cm, kazao je Davor Haničar, voditelj obrane od poplave u Osječko-baranjskoj županiji. Dodao je kako su i dalje na snazi redovite mjere obrane od poplave.

Određeni broj vikendica u naselju Zeleni otok na Dunavu kod Batine je poplavljen jer se vikendice nalaze na nižoj konfiguraciji tla, te voda već prodre u niže prostorije kod vodostaj Dunava od plus 520 cm. Također je poplavljen dio Kopačkog rita, što je "normalno za ovu dob godine kao i isušivanje rita u ljetnim mjesecima" kazao je Haničar.

Po njegovim riječima u blagom je porastu vodostaj Dunava kod Vukovara i Iloka, te je jutros izmjereno plus 459 kod Vukovara i 489 u Iloku, odnosno u prosjeku za oko 13 centimetara je viši nego jučer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙