FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 26. ožujka 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 26. ožujka 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

BATINA/OSIJEK - Na Dunavu kod Batine jutros je prošao najviši vodeni val, te je u 9 sati vodostaj iznosio plus 553 centimetara, no svi nasipi i vodni objekti su sigurni, doznaje se u Hrvatskim vodama u Osijeku. Rukovoditelj obrane od poplave Osječko-baranjske županije, Ivica Nađ procjenjuje da se već sutra očekuje pad vodostaja za desetak centimetara. Takođe je istaknuo kako je visok vodostaj Dunava uobičajen za ovo doba godine, te da je voda poplavila i dio Kopačkog rita, što je također uobičajeno.

VINKOVCI - Djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske u suradnji s djelatnicima POA-e uhitili su dvojicu državljana Republike Hrvatske i dvojicu državljana BiH zbog nabavke i preprodaje opojnih droga, izvijestila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska. Dvojica državljana BiH drogu su u Hrvatsku unijeli iz BiH, a tijekom primopredaje droge dvojici hrvatskih državljana, intervenirala je policija i uhitila sve četiri osobe. Kod uhićenika je pronađeno 436,6 grama heroina.

ZAGREB - Ljetno računanje vremena 2005. počinje sutra, 27. ožujka, točno u dva sata, tako da se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u dva sata počinje računati kao tri sata. Zimsko/ljetno računanje vremena primjenjuje se kako bi se što više radnih aktivnosti obavljalo pod dnevnim svjetlom i tako se štedjela energija. Tu mjeru primjenjuje oko sedamdeset zemalja, a od važnijih industrijski razvijenih zemalja ne primjenjuje ju samo Japan.

PULA - U pulskom brodogradilištu "Uljanik" danas je porinut u more brod za prijevoz 52 vagona-cisterne, posebno projektiran za transport nafte Kaspijskim morem, za ruskog naručitelja "Maritime investment & development". Brod "Makhachkala 2" dugačak je 152,5 metara, širok 17,5 metara, a nosivost mu je 5.000 tona. Moći će razviti brzinu od 14 čvorova. Ovo je inače drugi brod iz serije od četiri ugovorena, za istog naručitelja. Preostala dva pulski "Uljanik" isporučit će iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙