FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP 2006: Arapin Abass heroj Izraela

JERUSALEM, 27. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Izrael u nedjelju slavi kaonacionalnog heroja jednog Arapa, nogometaša Abbasa Suana koji je u 90.minuti izlučnog susreta SP 2006. u Tel Avivu protiv Irske postigaoizjednačujući pogodak za 1:1.
JERUSALEM, 27. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Izrael u nedjelju slavi kao nacionalnog heroja jednog Arapa, nogometaša Abbasa Suana koji je u 90. minuti izlučnog susreta SP 2006. u Tel Avivu protiv Irske postigao izjednačujući pogodak za 1:1.

"Heroj Izraela", donosi u naslovu dnevnik Maariv, dok drugi dnevnik Yédiot Aharonot tvrdi da je "nogometaš islamske vjeroispovijesti, uz pomoć Allaha, donio Izraelu spas u zadnji trenutak".

Abbas je jednim pogotkom učnio više za ravnopravnost arapske manjine u Izraelu nego svi političari zajedno, kaže Yediot Aharanot, dodajući kako Arapi čine petinu žitelja Izraela. Apsurdno je da je Abbas Suan kao Arapin prije nekoliko tjedana bio rasistički vrijeđan od utra-desnih navijača Beitar Jerusalema, kao i cijela momčad Sakhninea, jedina arapska u izraelskoj Prvoj ligi.

Dvoboj u Tel Avivu pratilo je 40.000 gledatelja, a među njima su bili i premijer Ariel Sharon i vođa oporbe Yossef Lapid.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙