FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muškarac na vrhu bazilike svetoga Petra traži od Pape pomoć

VATIKAN, 26. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Neidentificirani semuškarac u subotu popeo na kupolu bazilike svetoga Petra u Vatikanu,objavila je televizija Sky Italia, a zasad se zna da od Pape zahtijevada pokrene lutriju za pomoć siročadi.
VATIKAN, 26. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Neidentificirani se muškarac u subotu popeo na kupolu bazilike svetoga Petra u Vatikanu, objavila je televizija Sky Italia, a zasad se zna da od Pape zahtijeva da pokrene lutriju za pomoć siročadi.

Prikazan je na televiziji kako sjedi iza zaštitne ograde uz vrh kupole, a predstavnici vlasti razgovaraju s njime.

"On je Talijan. Poznato je da ima duševnih problema. Teško nam je uvjeriti ga da siđe", rekao je jedan od predstavnika vlasti koji s njime pregovara.

"Kaže da traži od Pape da objavi plan od sedam točaka za pokretanje međunarodne lutrije za pomoć siročadi", dodao je taj dužnosnik koji je tražio da ostane anoniman.

U Rimu su deseci tisuća turista na uskrsnome vikendu, a ovaj se na vrh kupole popeo s popularnog turističkog vidikovca na vrhu bazilike do kojega se dolazi unutrašnjim stubištem.

Lokalni mediji objavili su da je muškarcu 46 godina i da je iz središnje Italije, a Vatikan još nije službeno komentirao cijeli događaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙