FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 26. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 26. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je izjavila da je izrada registra hrvatskih branitelja pri kraju, te da će on uskoro biti objavljen s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva obrane, koji također sudjeluju u izradi registra. Dodala je kako prije službene objave registra ne želi špekulirati o broju branitelja. "Novine mogu pisati što žele, ja radim svoj posao i kada sve bude gotovo, sazvat ćemo konferenciju za novinare i sve reći", kazala je Kosor, nakon što je u povodu uskrsnih blagdana uručila darove djeci stradalih hrvatskih branitelja.

SINJ - U povodu 61. obljetnice pokolja kojega su krajem ožujka 1944. u sedam sela pod planinom Kamešnicom u Cetinskom kraju izvršili pripadnici Hitlerove zloglasne "Princ Eugen" divizije, danas su u Sinju predstavljene dvije knjige sjećanja kada je stradalo više od 1.500 stanovnika Otoka, Ruda, Poda, Krivodola, Roža, Ljuta i Voštana, uglavnom žena, djece i staraca. Autor knjige "Istina o zločinima u selima Cetinske krajine 1944.", Jozo Akrap iz sela Voštana, u vrijeme stravičnog događaja imao je samo 12 godina, a spasio se bijegom kroz prozor obiteljske kuće. Autor druge knjige, pod naslovom "U ratnom vihoru", Jozo Kundid, iz sela Podi, u vrijeme pokolja imao je samo sedam godina i također je slučajno ostao živ. Predstavljanje knjiga organizirao je Savez antifašističkih boraca i antifašista Cetinskog kraja, a skupu su prisustvovali brojni Sinjani.

ŠIBENIK - Dvije su osobe zadobile po život opasne ozljede u teškoj prometnoj nesreći koja se jutros nešto poslije 7 sati dogodila u Ulici Ivana Meštrovića u šibenskom predjelu Crnica, izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava. Nesreća se dogodila kada je 36-godišnji Zlatan Hrle iz Zagreba pjevač zagrebačke rap grupe "Soma dolara", zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem i prednjim dijelom automobila udario u ogradni zid. U šibenskoj Općoj bolnici vozaču i 21-godišnjem suvozaču N.S. iz Šibenika utvrđene su teške i po život opasne ozljede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙