FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 4. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do12,30 sati.
ZAGREB, 4. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

SPLIT - Predsjednici splitskih ogranaka SDP-a, HSS-a i HNS-a Marin Jurjević, Željko Sikirica i Joško Dvornik potpisali su prvi predizborni sporazum o zajedničkom izlasku na sljedeće lokalne izbore za grad Split. Oni su najavili da će takav sporazum biti potpisan i na županijskoj razini. Predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević kazao je da je to sporazum pobjedničke koalicije, koja će ponovno dobiti vlast u Hrvatskoj, istaknuvši da je svima žao što ni ove godine neće biti izravnih izbora. "Što je još gore, Vlada predlaže izmjenu izbornog zakona po kojemu jedan čovjek može biti nositelj svih lista u Hrvatskoj. To traži predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, koji nema povjerenja u svoje kadrove, pa će sam nositi sve liste. Mi nećemo imati lažne kandidate", kazao je Jurjević.

ZAGREB - Dvodnevni međunarodni skup enciklopedističkih ustanova "Enciklopedije oko stola" koji su zajednički priredili Leksikografski zavod "Miroslava Krleže" i Znanstveno-informacijski centar Bugarske enciklopedije u Sofiji jutros je u Zagrebu počeo s radom. Skup je u ime Leksikografskoga zavoda pozdravio ravnatelj Tomislav Ladan, napomenuvši kako enciklopedije i malih kao i velikih naroda moraju pronaći svoje mjesto u univerzalnom i globalnom svijetu. U prijepodnevnu dijelu skupa raspravlja se o povijesti, organizaciji, pravnom statusu, načinu financiranja, izdanjima, projektima i tržišnim aspektima enciklopedistike.

ZAGREB - Prosječna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za prosinac prošle godine iznosila je 22,92 kune i bila je za 2,6 posto manja u odnosu na studeni, a za 3,3 posto veća nego u istom mjesecu 2003. godine, objavio je Državni zavod za statistiku. U prosincu prošle godine bilo je 186 plaćenih radnih sati, što je za 3,9 posto više nego u studenom. Zaposleni u zračnom prometu imali su u prosincu najveću neto satnicu, i to u iznosu od 43,63 kuna za prosječnih 177 radnih sati. Najniži iznos, od prosječnih 12,17 kuna, imali su zaposleni u štavljenju i obradi kože, koji su u prosincu u prosjeku odradili 184 sata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙