FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 27. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 27. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je na Dnevniku Hrvatske televizije, komentirajući jučerašnji osnutak vlade u progonstvu tzv. Republike Srpske Krajine u Beogradu, da je "velika Srbija" doživjela definitivni poraz prije deset godina pa više nema šansi za bilo kakvu realizaciju takvih fantazija. Komentirajući na novinarsko pitanje obnoviteljsku skupštinu tzv. Republike Srpske Krajine, na kojoj je sudjelovalo 40-ak izbjeglih političara iz nekad zaposjednutih hrvatskih područja, premijer Sanader je rekao kako je riječ je o ljudima koji nisu shvatili što je politički realitet. Politički realitet je da je Hrvatska pobijedila u nametnutom ratu i da smo apsolutno i definitivno, što se Hrvatske tiče, završili s idejom velikosrpskih osvajača, rekao je, ističući da te ljude ne treba shvaćati ozbiljno. Što se Hrvatske tiče, za nas je to završeno u Oluji, onoj veličanstvenoj Oluji kada smo pobijedili i oslobodili zemlju, istaknuo je Sanader.

ZAGREB - Nova baletna predstava "La Sylphide", u koreografiji Normana Diksona, premijerno je izvedena sinoć u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Balet Normana Diksona nastao je na glazbu danskog skladatelja Hermanna Severina Lovenskjolda. Izvedbom je ravnao Miroslav Salopek, a uz baletni ansambl HNK u naslovnoj ulozi nastupila je Milka Hribar - Bartolović.

SPLIT - Sinoć je na komornoj "Sceni 55" splitskoga Hrvatskog narodnog kazališta premijerno izvedena drama suvremenog čileanskog autora Egona Wolffa "Cvijeće od papira" u režiji Ivana Plazibata u kojoj nastupaju Andrijana Vicković i Elvis Bošnjak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙