FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 25. veljače

ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za petak, 25. veljače.
ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za petak, 25. veljače.

ZAGREB - U Vladi će se održati prezentacija modela upravljanja državnom imovinom i realizacije vladinih projekata razvoja poduzetničkih zona, infrastrukture i podizanja trajnih nasada za 2004. godinu (Markov trg 2 u 12 sati).

ZAGREB - Agencija Heraklea, jedina mistery shopping agencija u Hrvatskoj, organizator je " 1. Mistery Shopping Dana", kojemu je cilj upoznati gospodarstvenike i javnost s tajnim kupovanjem, popularnim poslovnim alatom za mjerenje kvalitete usluge. U sklopu "Mistery Shopping Dana" predstavnici šest domaćih tvrtki (PZ Auto, Konzum, DM, Bramac, HG Spot i Volksbank) objasnit će na koji način koriste tajno kupovanje i kako im ono pomaže u poslovanju. (11,00 sati, Hotel Panorama, Trg sportova 2).

ZAGREB - Hrvatski kampovi, s obzirom na porast potražnje za kampingom u Europi te ohrabrujuće vijesti od touroperatera, u ovoj turističkoj godini očekuje porast prometa od 2 do 4 posto u odnosu na prošlu godinu. To bi, po procjenama Kamping udruge Hrvatske, značilo ostvarenje oko 14 milijuna noćenja u kampovima ili oko 500 tisuća više nego lani. Time se Hrvatska u kamping sektoru, kako pojašnjava glavni tajnik KUH-a Jerko Sladoljev, približava najboljim rezultatima iz 1986., kada je u njenim kampovima ostvareno 17,5 milijuna noćenja. Pritom Sladoljev ističe da danas još uvijek u kampovima ima oko 20 posto manje kapaciteta nego prije rata. Porast prometa u kampovima se očekuje unatoč tome što su hrvatski kampovi ove godine opet podigli cijene, u prosjeku za oko 4 posto u odnosu na lani.

ZAGREB - Programima poticanja zapošljavanja od početka njihove primjene, početkom ožujka 2002. do kraja siječnja ove godine, posao su našle 67.284 osobe, od čega najviše, 70,7 posto njih putem programa Učenjem do posla za sve, pokazuju podatci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Programom Učenjem do posla za sve, koji je usmjeren pripravničkom zapošljavanju mladih do 30 godina bez radnog iskustva i svih nezaposlenih koji su u evidenciji najmanje mjesec dana, u proteklih 35 mjeseci zaposlene su 47.544 osobe. Od ukupno 67.284 osoba zaposlenih u proteklih gotovo tri godine kroz šest programa poticanja zapošljavanja udio žena je 47 posto (31.618).

ZAGREB - Podaci o obračunu hrvatskog bruto domaćeg proizvoda po proizvodnoj metodi pokazuju da je rast bruto dodane vrijednosti u prva tri tromjesečja 2004. godine usporen u odnosu na isto razdoblje 2003. godine, sa 5,3 posto na 4,3 posto. Pritom je kod većine djelatnosti, osim kod primarnih i javnih djelatnosti, ostvaren manji rast nego u prethodnoj godini, a najveće usporavanje rasta zabilježeno je kod građevinarstva i trgovine. Tako je stopa rasta bruto dodane vrijednosti u građevinarstvu u prva tri kvartala 2004. godine iznosila 8 posto, prema čak 20,7 posto u istom razdoblju 2003. Kod trgovine je pak došlo do smanjenja stope rasta sa 8 posto u prva tri kvartala 2003. na 4,3 posto u istom razdoblju 2004. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙