FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel želi početak pregovora Hrvatske s EU

LJUBLJANA,24. ožujka 2005.(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslovaDimitrij Rupel izjavio je u četvrtak da želi uspjeh Hrvatskoj kojatreba dokazati da u potpunosti surađuje s Haškim sudom kako biotvorila pregovore s Europkom unijom.
LJUBLJANA,24. ožujka 2005.(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je u četvrtak da želi uspjeh Hrvatskoj koja treba dokazati da u potpunosti surađuje s Haškim sudom kako bi otvorila pregovore s Europkom unijom.

"Želimo da Hrvatska bude uvjerljiva u predstavljanju svojih dokaza o suradnji", rekao je Rupel na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio rezultate svog ministarstva od početka djelovanja nove vlade.

Rupel je istaknuo da se slovenska potpora što skorijem početku pregovora Hrvatske s EU ogleda i u susretima hrvatskog i slovenskog predsjednika, Stjepana Mesića i Janeza Drnovšeka koji su u četvrtak razgovarali u Bizeljskom, te njegovu susretu s hrvatskom ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar Kitarović idućeg tjedna.

Odnosi s Hrvatskom su dobri, a većina otvorenih pitanja vezana je ili uz sukcesiju ili ideološko-povijesne teme, ocijenio je Rupel.

Slovenski ministar vanjskih poslova u četvrtak se sastao s Jeanom Asselbornom, luksemburškim ministrom vanjskih poslova i predsjednikom ad-hoc skupine koja će idućih mjeseci provjeravati stupanj suradnje Hrvatske s Haškim sudom. Rupel je nakon razgovora izjavio da Luxemburg na proces širenja Europske unije gleda konzervativnije nego Slovenija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙