FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina Slovenaca za odgodu pregovora Hrvatske i EU

LJUBLJANA,24. ožujka 2005.(Hina) - Potpora slovenske javnosti politicisadašnje vlade izuzetno je visoka, ali većina Slovenaca drži dapremijer Janez Janša ima jednu slabu točku - podržava što skorijipočetak pregovora Hrvatske s Europskom unijom, pokazuje najnovijeistraživanje javnog mnijenja.
LJUBLJANA,24. ožujka 2005.(Hina) - Potpora slovenske javnosti politici sadašnje vlade izuzetno je visoka, ali većina Slovenaca drži da premijer Janez Janša ima jednu slabu točku - podržava što skoriji početak pregovora Hrvatske s Europskom unijom, pokazuje najnovije istraživanje javnog mnijenja.

Janšinu vladu desnog centra, formiranu prije skoro 4 mjeseca, podržava 61 posto građana, rezultat je najnovijeg redovitog istraživanja agencije Politbarometar, koje se radi svakog mjeseca.

"Opozicija je i dalje rezignirana i ako se ne dogodi nešto posebno, potpora vladi ostat će i dalje na visokoj razini", ocijenio je na konferenciji za novinare politolog Slavko Kurdija, voditelj projekta u koji je ovoga puta bilo uključeno i pitanje kako Slovenci gledaju na odgodu pregovora EU-a s Hrvatskom.

Takvu odluku podržalo je 64 posto slovenskih ispitanika. Samo 23 posto bilo je protiv rezervi Europske unije prema početku pregovora iako premijer Janša navodi da bi njihovo otvaranje strateški koristilo i Sloveniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙