FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mubarak: Sirijski predsjednik objavit će točan datum povlačenja vojnika

PARIZ , 24. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Sirijski predsjednik Bašaral-Asad za tjedan dana objavit će točan datum povlačenja svihsirijskih snaga iz Libanona, izjavio je u četvrtak u Parizu egipatskipredsjednik Hosni Mubarak.
PARIZ , 24. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Sirijski predsjednik Bašar al-Asad za tjedan dana objavit će točan datum povlačenja svih sirijskih snaga iz Libanona, izjavio je u četvrtak u Parizu egipatski predsjednik Hosni Mubarak.

"Nekoliko sam puta razgovarao sa sirijskim predsjednikom, a posljednji sam se put s njim vidio jučer u Alžiru", gdje se održavao arapski summit, rekao je Mubarak za francuski program France 3. "Sirijski predsjednik primjenjuje UN-ovu rezoluciju 1559" kojom se traži povlačenje svih stranih vojnika iz Libanona te će za tjedan dana izvijestiti o točnom datumu povlačenja svih vojnih snaga iz Libanona.

"Savjetovao sam mu da se to ostvari prije održavanja libanonskih parlamentanih izbora, predviđenih za polovinu travnja i polovinu svibnja kako bi izbjegao druge probleme. Mislim da je on toga i svjestan. Odlučan je u namjeri da povuče svoje vojnike i tajne službe iz Libanona", rekao je Mubarak.

Sirijska vojska završila je prvu fazu povlačenja započetu 8. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙