FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bejrut: Prosvjednici ponovno na ulicama

BEJRUT, 1. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Nekoliko stotina prosvjednikaje visoko podižući libanonske zastave u utorak ponovno izašlo na uliceu središtu Bejruta tražeći od Sirije da povuče svoje vojne snage izLibanona, a SAD i Francuska ponudile su toj zemlji pomoć uorganizaciji slobodnih izbora, izvijestili su službeni izvori.
BEJRUT, 1. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Nekoliko stotina prosvjednika je visoko podižući libanonske zastave u utorak ponovno izašlo na ulice u središtu Bejruta tražeći od Sirije da povuče svoje vojne snage iz Libanona, a SAD i Francuska ponudile su toj zemlji pomoć u organizaciji slobodnih izbora, izvijestili su službeni izvori.

Nakon dvotjednih prosvjeda bez presedana koji su prosirijsku vladu premijera Omara Karamija prisilili da u ponedjeljak podnese ostavku, dužnosnici su započeli nimalo jednostavnu potragu za novim premijerom.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice pozdravila je poteze koje je nazvala koracima prema uspotavljanju demokracije u Libanonu. "Događaji u Libanonu kreću vrlo važnim smjerom. Libanonski narod počinje izražavati svoje težnje za demokracijom, a to je nešto što moramo poduprijeti", kazala je.

Rice i francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier ponovno su pozvali Siriju da povuče svojih 14.000 vojnika razmještenih u Libanonu. Njihovi pozivi postali su još glasniji nakon 14. veljače, datuma kada je ubijen bivši libanonski premijer Rafik Hariri.

Washington i Pariz pozivaju da opći izbori koji bi se u Libanonu trebali održati u svibnju budu slobodni i pošteni te su predložili prisutnost međunarodnih promatrača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙