FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 24. ožujka 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 24. ožujka 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

OSIJEK - Uklonjeni su plakati s likom generala Gotovine koji su bili postavljeni na dvjema osječkim donjogradskim crkvama, izvijestila je jutros osječko-baranjska policija. Plakati na kojima je pisalo "Heroj, a ne zločinac" uočeni su kasno sinoć, oko 22 sata, na osječkoj katoličkoj crkvi Preslavna imena Marijina i obližnjoj pravoslavnoj crkvi Uspenija presvete Bogorodice.

ZAGREB - Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb i zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) zaključili su ugovor o financiranju toga kazališta u 2005., priopćeno je danas iz ministrova kabineta. Utvrđena su sredstva za financiranje redovite djelatnosti u iznosu 75 milijuna kuna na temelju dostavljenog programa rada i financijskog plana HNK. Ministarstvo kulture za financiranje zagrebačkoga HNK u 2005. osigurava 38 milijuna i 250 tisuća kuna, a Grad Zagreb 36 milijuna i 750 tisuća kuna. Ugovor su potpisali ministar kulture Božo Biškupić, zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić i v. d. intendanta HNK Jasna Jakovljević.

DUBROVNIK/ŽRNOVO - Radovi na crkvi sv. Vida u Žrnovu na Korčuli, koja se spominje u zapisima iz 13. stoljeća, privremeno su obustavljeni nakon što su na njoj pronađeni zazidani gotički prozori te otkriveno da je obnova počela bez odobrenja konzervatora. Nakon očevida, kako je danas izvijestio Konzervatorski odjel u Dubrovniku, zatraženo je od grada Korčule, investitora radova, da zaštiti svodne konstrukcije folijom kako bi se spriječilo oštećenje toga kulturnog dobra. Od Grada se traži i da izradi tehničku dokumentaciju za predviđene obnoviteljske radove te snimi otkrivene zazidane prozorske otvore i vrata. Tek kad se ispravi projektna dokumentacija izdat će se odobrenje za obnovu crkve.

ZAGREB - Muškarci i žene u Hrvatskoj u jednakoj se mjeri služe Internetom za pronalazak posla i ravnopravni su što se tiče zastupljenosti životopisa i traženja posla putem Interneta; čak se više ženskih životopisa može pronaći s područja velikih regionalnih centara kao što su Zagreb, Rijeka, Osijek i Split, navodi se u analizi Internet portala posao.hr. Traženje zaposlenja putem Interneta u Hrvatskoj polako prati svjetske trendove koji su pokazali kako prostor na Internetu zamjenjuje klasične oglase u novinama, zbog brzine, jednostavnosti, dostupnosti i velike količine relevantnih informacija.

ZAGREB - U povodu uskrsnih blagdana predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je građanima Republike Hrvatske uskrsnu čestitku. U čestitci ističe kako je blagdan Kristova uskrsnuća veliki blagdan kršćanske tradicije koji proslavljamo u ozračju mira, ljubavi i veselja u svakom ljudskom srcu, u svakoj našoj obitelji. "To je vrijeme koje snažno pridonosi istinskom poštivanju, uvažavanju i razumijevanju među svim ljudima dobre volje. To je i vrijeme koje nas podsjeća na ponovno vraćanje u život, kada promišljamo o boljem sutra, o sretnijem životu, koji će biti primjeren potrebama i željama svakoga pojedinog čovjeka", napominje u čestitci Šeks.

ZAGREB - Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je danas u zagrebačkoj katedrali misu posvete ulja, kojom se Crkva spominje uspostave euharistije i svećeništva. Kardinal Bozanić pozvao je svećenike i na duhovnu povezanost i zajedništvo sa Svetim Ocem, koji je ovogodišnje pismo za Veliki četvrtak svećenicima uputio s bolesničke postelje, pozvavši ih da u Godini euharistije zajedno s njim razmotre riječi njezina ustanovljenja. Sveti Otac, uz ino, poručuje svećenicima da njihov život treba biti život duboke zahvale, a upravo je zahvalnost ta koja se nalazi u temeljima same riječi euharistija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙