FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 13. ožujka 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 13. ožujka 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

RIJEKA - Savez ekoloških udruga Kvarnera, "Kvarnerska ekološka inicijativa", poslao je danas otvoreno pismo predsjedniku SDP-a Ivici Račanu upozoravajući ga na "nedopustivo ponašanje čelnih ljudi u Primorsko-goranskoj županiji, članova SDP-a, vezano uz uklanjanje alohtone divljači s kvarnerskih otoka". Pozivaju Račana da sukladno statutu SDP-a, intervenira kod čelnika Primorsko-goranske županije, tvrdeći da će i on biti odgovoran za propast tradicionalnih poljoprivrednih kultura na otocima, nepovratne štete nanesene endemskim vrstama i nestanak bjeloglavih supova s otoka ako se ne uključi u otklanjanje problema.

ZAGREB - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić posjetio je danas učenike Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova koji su nakon jutrošnje prometne nesreće u Zagrebu primljeni u Kliniku za traumatologiju, te je izvijestio da je najteže ozlijeđena M.K. uspješno operirana i sada joj je stanje relativno stabilno. U prometnoj nesreći na raskrižju Savske ulice i Ulice Izidora Kršnjavog sudarili su se osobni automobil i minibus riječkih registarskih oznaka, koji je na natjecanje prevozio desetero učenika. Ozlijeđeno je osmero učenika rođenih od godine 1986. do 1989., troje teško, a petero lakše, a lakše je ozlijeđen i vozač osobnog vozila, doznaje se u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

BIBINJE - Svečanom sjednicom Općinskog odbora HDZ-a večeras je u Bibinju kod Zadra proslavljena 15. obljetnica osnutka te stranke u tome mjestu u Zadarskoj županiji. Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i ministar Božidar Kalmeta rekao je kako u HDZ-u nikad nije bilo dvojbe tko je bio agresor, a tko se branio u Domovinskom ratu. "Domovinski rat je naša svetinja", naglasio je Kalmeta, dodajući kako "danas put u Europsku uniju nema alternative, no on nije lak jer u svijetu, osim mnogih prijatelja, ima i onih koji nas ne vole". Pozvao je okupljene da imaju razumijevanja za neke Vladine odluke jer su, po njegovim riječima, sve dobro promišljene.

ZAGREB - Izložba pod nazivom "Uz Križ stati - Hrvatski Uskrs", koja prikazuje narodnu i umjetničku hrvatsku uskrsnu tradiciju, otvorena je danas u Etnografskom muzeju u Zagrebu. Predstavivši izložbu, njezin autor Josip Brlek podsjetio je da je Uskrs poseban blagdan u hrvatskom narodu koji se slavi i kroz njegovu posebnost, a to su pisanice. Na izložbi je na poseban način umjetnički predstavljena korizma te Veliki tjedan uoči samog Uskrsa. Izložbu je otvorio poznati likovni povjesničar, franjevac Bonaventura Duda. Izložba "Uz Križ stati - Hrvatski Uskrs" bit će otvorena do 10. travnja.

VINKOVCI - U Sportskoj dvorani "Lenije" u Vinkovcima večeras je zatvoren dvodnevni Sajam pčelarstva i pčelarske opreme na kojem je sudjelovalo 40-ak izlagača iz Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore, Bugarske i Mađarske. U sklopu Sajma mnogi domaći i strani stručnjaci izlagali su o organizaciji i tehnologiji proizvodnje pčelarskih proizvoda, bolestima i zaštiti pčela, pravnoj regulativi u pčelarstvu i predpristupnim programima Europske unije. U dva dana Sajam je posjetilo više od 4000 ljudi.

VUKOVAR - Koncelebriranim misnim slavljem koje je u vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio pomoćni biskup đakovački i srijemski msgr. Đuro Hranić u Vukovaru je večeras završio 35. planinarski Križni put od Vinkovaca do Vukovara, koji je pod geslom "Evo me, mene pošalji" u subotu i nedjelju organizirala udruga "Ekosspiritus" iz Samobora. U Križnom putu s 14 postaja, u crkvama u Vinkovcima, Ceriću, Nuštru, Tordincima i Vukovaru te kod križeva u poljima od Vinkovaca do Vukovara i mjestu masovne grobnice u Tordincima, sudjelovalo je oko 800 mladih vjernika iz Zagrebačke nadbiskupije.

ZAGREB - U zgradi Vojnog ordinarijata otvorena je danas izložba likovnih radova pod nazivom "Raspeća Isusova". Izložba je sakralnog značaja, a izloženo je dvadesetak radova priznati hhrvatskih likovnih umjetnika. Na otvorenju izložbe nazočne je pozdravio generalni vikar mons. Josip Šantić, a mons. Juraj Jezerinac istaknuo je da izložba u korizmenom vremenu svojom tematikom može približiti poruku Isusa Krista. Izložba će biti otvorena do 12. travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙