FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 24. ožujka

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 24. ožujka.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 24. ožujka.

BIZELJSKO - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić će na inicijativu slovenske strane sudjelovati na radnom ručku i neformalnom susretu sa slovenskim predsjednikom Janezom Drnovšekom, tijekom kojega će dvojica državnih čelnika razmijeniti mišljenje o nizu pitanja od interesa za dvije zemlje. Predsjednici Mesić i Drnovšek s najbližim će suradnicima razmotriti aktualno stanje hrvatsko-slovenskih odnosa, kretanja u Europi s posebnim osvrtom na pregovore između Hrvatske i Europske unije, te neka ključna pitanja međunarodnih odnosa (Gostionica Šekoranja, Bizeljsko, 13 sati). Prije radnog ručka predviđene su izjave za javnost.

DEN HAAG - Bivši makedonski ministar unutarnjih poslova Ljubo Boškoski o čijoj je predaji Haškom sudu u srijedu odlučio Županijski sud u Puli, ujutro će redovnom zrakoplovnom linijom biti prebačen iz Zagreba u Haag. Boškoskog koji je od svibnja 2001. do studenoga 2002. bio načelu makedonskog MUP-a, ICTY je optužiou tri točke za kršenje ratnog prava i običaja zbog napada snaga MUP-a na selo LJuboten kod Skoplja u kolovozu 2001, u kojem je ubijeno sedam Albanaca, stotinjak ih je zatočeno i zlostavljano, a 30-ak kuća i drugih zgrada je spaljeno, uništeno ili oštećeno.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY)

LJUBLJANA - Luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn boravit će u četvrtak u službenom posjetu Sloveniji. Uz bilateralne teme i europska pitanja teme razgovora bit će zapadni Balkan i slovensko predsjedanje Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS).

BRUXELLES - Albanski premijer Fatos Nano boravi u dnevnom posjetu Bruxellesu gdje će s visokim dužnosnicima NATO-a razgovarati o naporima svoje zemlje da se integrira u Sjeveroatlantski savez.

WASHINGTON - Susret američke državne tajnice Condoleezze Rice s ministrom vanjskih poslova Grčke Petrosom Moliviatisom

NAGAKUTE - Svečanost otvaranja Svjetske izložbe "Aichi 2005" koja će trajati do 25. rujna

PARIZ - Sastanak francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Darko Vlahović

Prije podne: Duška Gerić Koren

Poslije podne: Sonja Djerasimović

Večer: Domagoj Janković

Tel. : **385-1-4808645

Fax. : **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙