FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela isplata potraživanja radnicima Imostroja

SPLIT,23. ožujka 2005.(Hina) - Stečajni sudac Trgovačkog suda u SplituIvan Basić potvrdio je danas kako je 168-orici bivših radnika"Imostroja" u stečaju počela isplata potraživanja od ukupno 4,7milijuna kuna.
SPLIT,23. ožujka 2005.(Hina) - Stečajni sudac Trgovačkog suda u Splitu Ivan Basić potvrdio je danas kako je 168-orici bivših radnika "Imostroja" u stečaju počela isplata potraživanja od ukupno 4,7 milijuna kuna.

"Radnicima će idućih dana biti isplaćeno ukupno nešto više od 4,3 milijuna kuna, a s još 429 tisuća kuna, od cijelog iznosa, namirit će se doprinosi državnim fondovima iz stečajne mase. Nalozi za isplatu već su upućeni s Trgovačkog suda i dio radnika svoj je novac već mogao podići", kazao je sudac Basić.

Od ukupnog iznosa, 2,8 milijuna kuna osigurano je od prodaje nekretnina na koje je država imala razlučno pravo, a kojega se prošle godine odrekla u korist radnika, dok je ostatak iznos koji im pripada iz preostale stečajne mase, na ime neisplaćenih plaća i otpremnina, pojasnio je sudac Basić.

Iznos od 2,8 milijuna kuna dobiven je prodajom nekretnina čija je vrijednost bila procijenjena na 6,2 milijuna kuna i nakon što je odbijeno oko 300 tisuća kuna na ime troškova postupka.

Budući da je u Vladinoj odluci kojom se odrekla potraživanja u korist radnika bio naveden iznos od 6,2 milijuna kuna, spoznaja da će im od toga pripasti tek 2,8 milijuna, svojedobno je izazvala revolt radnika.

Donekle su se smirili i prihvatili plan isplate potraživanja, nakon što im je stečajni sudac objasnio da im, usto, pripada i 1,9 milijuna kuna iz preostale stečajne mase, koliko bi ionako bili dobili bez obzira na odricanje države od svojih tražbina, odnosno, sve zajedno 4,7 milijuna kuna.

Stečaj nad "Imostrojem" otvoren je 1999., a ukupna potraživanja radnika iznosila su oko sedam milijuna kuna. Preostala 2,3 milijuna kuna trebala bi se namiriti u nastavku stečajnog postupka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙