FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tenis: Federer i Šarapova igrači godine

MIAMI, 23. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Najbolji tenisač svijeta ŠvicaracRoger Federer i wimbledonska pobjednica Ruskinja Maria Šarapova dobilisu po tri nagrade na prvoj zajedničkoj godišnjoj ceremoniji ATP i WTAToura u Miamiu.
MIAMI, 23. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Najbolji tenisač svijeta Švicarac Roger Federer i wimbledonska pobjednica Ruskinja Maria Šarapova dobili su po tri nagrade na prvoj zajedničkoj godišnjoj ceremoniji ATP i WTA Toura u Miamiu.

Na svečanosti nazvanoj "Stars for Stars - A Celebration of Tennis Excellence" uručeno je ukupno 19 nagrada, uz nazočnost oko 300 VIP-gostiju među kojima su bili i šefovi ATP i WTA Toura Mark Miles i Larry Scott.

Šarapova je proglašena za tenisačicu godine, dobila je i nagradu za popularnost web-sitea WTAtour.com, a također je i igračica koja je najviše napredovala u 2004. Šarapova (17) je lani osvojila četiri turnira, među kojima je i Wimbledon, te završni WTA Masters.

Federer je među tenisačima dominirao prošlom sezonom osvojivši ukupno 11 turnira, od čega tri Grand Slama, Masters Cup i tri ATP Masters Series natjecanja. Švicarac je, posve očekivano, dobio nagradu za najboljega tenisača 2004., najpopularniji je među navijačima, a od svojih kolega je dobio priznanje "Stefan Edberg".

Andy Roddick je dobio priznanje za humanitarni rad, nagrada "Diamond Aces" otišla je u ruke Ruskinje Anastasie Miskine, dok su "Povratnici godine" Serena Williams i Tommy Haas, a tenisač koji je najviše napredovao Šveđanin Joachim Johansson.

Najveće nade su Francuskinja Tatiana Golovin i Nijemac Florian Mayer, dok su u konkurenciji parova za najbolje proglašene kombinacije Virginia Ruano Pascual-Paola Suarez i Mark Knowles-Daniel Nestor.

Turnir u Key Biscayneu najbolji je turnir iz ATP Masters Seriesa, u kategoriji International Series Gold nagrada je otišla Dubaiju, dok su najbolji zemljani turniri Bastad i Houston.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙