FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP Scottsdale: Ančić bolji od Philippoussisa

SCOTTSDALE/ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač MarioAnčić pobijedio je u drugom kolu 291.000 eura vrijednog ATP turnira uScottsdaleu u Arizoni Australca Marka Philippoussisa sa 6:1, 7:6 (3).
SCOTTSDALE/ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Mario Ančić pobijedio je u drugom kolu 291.000 eura vrijednog ATP turnira u Scottsdaleu u Arizoni Australca Marka Philippoussisa sa 6:1, 7:6 (3).

Splićanin je protiv Philippoussisa dosad igrao dvaput i oba je puta poražen bez dobijenoga seta - 2003. na betonu Tokia i godinu dana kasnije na Australian Openu. Ovoga puta Ančić je bio puno uvjerljiviji, sa 10 asova čuvao je svoj servis, a Australčev je uzeo već u prvom gemu susreta, a nakon je isto ponovio još dvaput. Ančić je u i drugom setu stigao do "breaka", Philippoussis je sve vratio u šestom gemu, čak je imao i set-loptu, no u "tie-breaku" je treći nositelj brzo stigao do nenadoknadiva vodstva i okončao susret. U cijelom susretu Australac je imao samo jedan as-servis.

Nakon uzastopnih polufinala Marseillea i Rotterdama, Ančić je u i u Scottsdaleu vrlo blizu ulaska među četiri najbolja, u četvrtfinalu igra sa Ekvadorcem Giovanniem Lapenttiem, koji se po prvi puta plasirao u četvrtfinale na ATP Touru.

Australcu je ovo bi tek drugi dvoboj nakon dvomjesečne stanke, nakon što je dan ranije ostvario svoju prvu pobjedu na ATP Touru od srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙