FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP Scottsdale: Pobjeda Ančića

SCOTTSDALE/ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač MarioAnčić pobijedio je u prvom kolu 291.000 eura vrijednog ATP turnira uScottsdaleu u Arizoni Amerikanca Brendana Evansa sa 3:6, 6:2, 6:3.
SCOTTSDALE/ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Mario Ančić pobijedio je u prvom kolu 291.000 eura vrijednog ATP turnira u Scottsdaleu u Arizoni Amerikanca Brendana Evansa sa 3:6, 6:2, 6:3.

Splićanin je nakon dva uzastopna polufinala u Marseille i Rotterdamu, te dugog putovanja u SAD, izgubio prvi set napravivši dvostruku pogrešku u osmoj igri. Prilično nepoznatom 18-godišnjem Evansu, koji je dobio "wild-card" otganizatora za ovaj turnir, Ančić je dvaput, u četvrtoj o osmoj igri, oduzeo servis u drugom setu. U trećem je nakon uzastopnih obrata u trećem i četvrtom gemu, te dva prekida zbog kiše, 20-godišnji Ančić konačno u osmom gemu napravio odlučujući "break", a potom okončao meč osmim as-servisom.

"Nisam igrao dobro i zato sam sretan što sam se izvukao. Evans je prvi set igrao sa dosta samopouzdanja, a mene je mučila promjena kontinenta i podloge. Sada se moram odmoriti i spremiti za Marka Philippoussisa", kazao je Ančić kojeg u drugom kolu čeka visoki Australac.

Protiv Philippoussisa je Ančić dosad igrao dvaput i oba je puta poražen bez dobijenoga seta - 2003. na betonu Tokia i godinu dana kasnije na Australian Openu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙