FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 9. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 9. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

HELSINKI - Novi virus koji napada mobitele počeo se ovoga tjedna širiti putem mms poruka koje sadrže fotografije i zvuk, a riječ je o prvom virusu te vrste koji prijeti mobitelima diljem svijeta, upozoravaju informatičke tvrtke. Commwarrior.A virus umnožava se slanjem multimedijalnih poruka korisnicima iz telefonskog imenika u mobitelima i putem Bluetooth bežične veze s drugim uređajima, uzrokujući pražnjanje baterija. Cabir, prvi takav virus u svijetu, raširio se u šest mjeseci u 16 zemalja, ali samo preko Bluetooth veza. Stručnjaci ističu da se Commwarrior.A neće širiti ako korisnici mobitela ne otvore inficiranu poruku.

WELLINGTON - Dvije žene, koje su pokazale svoje gole grudi u znak prosvjeda prilikom posjeta engleskog princa Charlesa Wellingtonu, uhićene su, objavila je novozelandska policija. Dvije su žene optužene za nemoralno ponašanje i poslije puštene na slobodu uz jamčevinu. Prva se popela na zid i razgolitila svoje grudi uzvikujući "sramota, sramota" dok je princ Charles išao prema ulazu u gradsku umjetničku galeriju u Wellingtonu. Novinari su objavili kako je princ pogledao u smjeru žene i nasmiješio se dok je ulazio u galeriju. U sličnom prosvjedu protiv britanske monarhije, druga je žena imala napisanu poruku preko prsa i trbuha: "Skini svoj kolonijalni sram s mojih grudiju".

WASHINGTON - Bivši američki predsjednik Bill Clinton bit će podvrgnut novoj operaciji na srcu tijekom koje će mu biti uklonjena tekućina koja se nakupila oko srčanog mišića te će se ukloniti zadebljanja na mjestima na kojima su nakon operacije nastali ožiljci, priopćeno je iz njegova ureda. Prije pola godine 58-godišnjem Clintonu je nakon bolova u predijelu grudnog koša ugrađena četverostruka srčana premosnica. "Dodatni kirurški zahvat ove vrste koji se obavlja pod općom anestezijom ponekad je potreban kod nekih pacijenata koji su obavili operativni zahvat na srčanom mišiću", kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙