FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemac pred optužbom zbog ratnih zločina u Liberiji

AMSTERDAM, 22. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tužitelji u Nizozemskojplaniraju optužiti poslovnog čovjeka iz te zemlje povezanog s bivšimliberijskim predsjednikom Charlesom Taylorom zbog ratnih zločina ikrijumčarenja oružja, objavio je u utorak tužiteljev ured.
AMSTERDAM, 22. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tužitelji u Nizozemskoj planiraju optužiti poslovnog čovjeka iz te zemlje povezanog s bivšim liberijskim predsjednikom Charlesom Taylorom zbog ratnih zločina i krijumčarenja oružja, objavio je u utorak tužiteljev ured.

Iz ureda nisu željeli objaviti identitet 62-godišnjaka uhićenog u petak u Rotterdamu, no posebni sud u Sierra Leoneu otkrio je da se radi o Gusu Kouwenhovenu.

Taj sud je Taylora, koji živi u egzilu u Nigeriji i odbija predaju, u 17 točaka optužio za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti zbog njegove uloge u sukobima u Zapadnoj Africi.

Kouwenhoven je bivši izvršni direktor Oriental Timber Company i Royal Timber Corporation u Liberiji. Vjeruje se da su naoružane milicije tih tvrtki "bile uključene u pokolje civila ne štedeći pritom nikoga, pa ni najmanju djecu", stoji u priopćenju nizozemskog tužiteljstva.

Kouwenhoven će biti optužen za ratne zločine i kršenje UN-ovog embarga na uvoz oružja Liberiji između 2001. i 2003. godine, dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙