FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raffarin drži da je rasizam predugo negiran u Francuskoj

PARIZ, 22. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Jean-PierreRaffarin izjavio je u utorak da se njegova vlada odlučila suočiti srasizmom i antisemitizmom istaknuvši kako "naša zemlja predugo nepriznaje te pojave".
PARIZ, 22. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Jean-Pierre Raffarin izjavio je u utorak da se njegova vlada odlučila suočiti s rasizmom i antisemitizmom istaknuvši kako "naša zemlja predugo ne priznaje te pojave".

"Izbor moje vlade je da pogledamo protivnika u oči s istinitim podacima o tim pojavama u našem društvu", rekao je Raffarin na pitanje o uzletu antisemitizma i rasizma u Francuskoj u 2004.

"Predugo je naša zemlja negirala postojanje tih pojava. Ne možemo se s njima suočiti ako ih ne priznajemo", rekao je on socijalistima.

Broj rasističkih i antisemitskih ispada dosegao je "zabrinjavajuće i vrlo visoke razine u 2004. kada je s 833 slučajeva prešao na 1565, što predstavlja povećanje od 87,8 posto u odnosu na prethodnu godinu", navodi se u izvješću nadležnih francuskih institucija koje je u ponedjeljak predano premijeru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙