FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raffarin: Odlučni smo nastaviti borbu protiv antisemitizma

deportirane francuske Židove izjavio kako"odlučnost Francuza da se nastave boriti protiv antisemitizma ne možei ne smije popustiti".
ROGLIT(Izrael) , 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Jean-Pierre Raffarin u utorak je u izraelskom Roglitu, na ceremoniji obilježavanja sjećanja na deportirane francuske Židove izjavio kako "odlučnost Francuza da se nastave boriti protiv antisemitizma ne može i ne smije popustiti".

"Napad na Židove napad je i na Francusku. Svi znate s kakvom je odlučnošću Francuska reagirala na jačanje antisemitizma na svojem tlu", rekao je Raffarin u šumi blizu Jeruzalema u kojoj je u znak sjećanja na 76.000 francuskih židova ubijenih u koncentracijskim logorima tijekom Drugog svjetskog rata zasađeno 76.000 čempresa i borova.

"Nepravda, bijes i revolt prožimaju ovo mjesto. Francuska, zemlja ljudskih prava, ponekad je bila sudionik u ovakvim nečasnim djelima. Neka se srame svi oni koji su u njima sudjelovali", kazao je.

Raffarin je u utorak ujutro doputovao u dvodnevni posjet Izraelu gdje će prisustvovati inauguraciji novog muzeja Yad Vashem posvećenog žrtvama holokausta, a predviđen je i njegov sastanak s izraelskim kolegom Arielom Sharonom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙