FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska: sudac prekinuo utakmicu zbog rasizma

MADRID, 23. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Sudac Alfonso Perez Burrullpostao je jedna od najpopularnijih osoba u Španjolskoj nakon što jeprekinuo prvoligašku utakmicu između Malage i Espanyola zbograsističkoga vrijeđanja vratara gostiju Kamerunca Carlosa Kamenia.
MADRID, 23. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Sudac Alfonso Perez Burrull postao je jedna od najpopularnijih osoba u Španjolskoj nakon što je prekinuo prvoligašku utakmicu između Malage i Espanyola zbog rasističkoga vrijeđanja vratara gostiju Kamerunca Carlosa Kamenia.

Burull je već nakon prvog izgreda, kada su navijači iza vrata Espanyola "majmunskim oponašanjem" više od dvije minute vrijeđali Kamenog zaustavio utakmicu i pozvao delegata, koji se potom preko razglasa obratio gledateljima sa jasnom porukom da će utakmica biti prekinuta. Delegat je tu poruku ponovio i na poluvremenu, a rasistička vrijeđanja su prestala.

Perez Burrull jedini je sudac koji se usudio prekinuti dvoboj u Španjolskoj, gdje je uobičajeno da se reagira tek poslije završetka dvoboja i izviješća delegata i sudaca. Slični izgredi sa rasnom konotacijom događali su se u dvobojima između Atletica i Reala, te Albacetea i Barcelone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙