FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac potpisao smjenu ministra Gaymarda

PARIZ, 25. veljače 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac potpisao je smjenu ministra gospodarstva Herve Gaymarda,objavila je Elizejska palača, nakon što je premijer Jean-PierereRaffarin "prihvatio Gaymardovu ostavku".
PARIZ, 25. veljače 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac potpisao je smjenu ministra gospodarstva Herve Gaymarda, objavila je Elizejska palača, nakon što je premijer Jean-Pierere Raffarin "prihvatio Gaymardovu ostavku".

Herve Gaymard, francuski ministar gospodarstva, financija i industrije, podnio je u petak ostavku nakon skandala izazvanog otkrićem da ministar i njegova obitelj na državni račun žive u luksuznom stanu čija mjesečna stanarina iznosi 14 tisuća eura.

U prošlu je srijedu satirični tjednik Canard Enchaine otkrio da prije tri mjeseca imenovani ministar financija Herve Gaymard stanuje sa svojom brojnom obitelji, suprugom Clarom i osmero djece, u službenom stanu veličine 600 četvornih metara, u jednoj od najuglednijih pariških četvrti, i da stanarinu koja mjesečno iznosi 14.000 eura podmiruje francuska država i tako pokrenuo veliki skandal u javnosti, kojemu je dodatno kumovao sam ministar svojim nespretnim objašnjenjima i pravdanjima, koja su sva kasnije bila pobijena.

Gaymard (44), koji je jedan od "pulena" predsjednika države Jacquesa Chiraca, zamjenio je na toj funkciji Nicolasa Sarkozyja, nakon što je ovaj u studenom prošle godine preuzeo predsjedanje vladajućim Savezom za narodni pokret (UMP ).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙