FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Abas se mora boriti protiv terorizma

JERUZALEM, 2. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Izrael je u srijedu upozoriopredsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa da ga čeka vrloteška budućnost ako se ne počne boriti protiv terorizma.
JERUZALEM, 2. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Izrael je u srijedu upozorio predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa da ga čeka vrlo teška budućnost ako se ne počne boriti protiv terorizma.

"Ako Palestinska samouprava ne započne djelovati protiv terorista, budućnost će za Abasa biti vrlo teška", kazao je za francusku novinsku agenciju France presse visoki izraelski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Govoreći o samoubilačkom napadu u kojem je prošlog petka u Tel Avivu poginulo pet osoba, dužnnosnik je ocijenio da je Abas dobio "dobru lekciju".

"On je sklopio dogovor s njima (palestinskim oružanim skupinama) da prestanu napadati izraelske ciljeve, a oni taj dogovor nisu poštovali", istaknuo je isti izvor.

Taj napad, za koji je odgovornost preuzeo integristički pokret Islamski džihad, prvi je teroristički napad izveden u Izraelu nakon gotovo četiri mjeseca.

Prema izraelskom dužnosniku, konferencija u Londonu o palestinskim reformama u utorak je Palestincima poslala "krivu poruku" - "mi na vas nećemo vršiti pritisak što se tiče" anti-izraelskih napada.

"Ako nema djelovanja protiv terorizma, neće moći doći do stvaranja palestinske države: demokracija i terorizam nisu kompatibilni", upozorio je izraelski dužnosnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙