FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

M. Schumacher: Moramo biti realni, Ferrari ne može puno očekivati

SEPANG, 19. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sedmerostruki svjetski prvakMichael Schumacher bio je vidno razočaran nakon prvog krugakvalifikacija uoči nedjeljne utrke formule 1 za Veliku nagraduMalezije. Schumacher je ostvario tek 12. vrijeme, a njegov momčadskikolega iz Ferrarija Brazilac Rubens Barrichello bio je 14.
SEPANG, 19. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher bio je vidno razočaran nakon prvog kruga kvalifikacija uoči nedjeljne utrke formule 1 za Veliku nagradu Malezije. Schumacher je ostvario tek 12. vrijeme, a njegov momčadski kolega iz Ferrarija Brazilac Rubens Barrichello bio je 14.

"Naravno da sam nezadovoljan kako su se stvari odvijale. No, moramo biti realni, Ferrari u ovom trenutku ne može puno očekivati. Favoriti za pobjedu u Maleziji su momčadi Renaulta i McLarena. Ne vjerujem da ćemo znatnije popraviti našu poziciju u drugom krugu kvalifikacija. Ipak, to nas ne bi trebalo obeshrabriti. Staza u Sepangu pruža dosta prilika za pretjecanje, posebice na ravnim dijelovima, i vjerujem da ćemo to iskoristiti. Mislim da možemo do bodova, a možda čak i do postolja", kazao je Michael Schumacher.

Ferrari na početku sezone koristi stari bolid, koji je bio dominantan prošle sezone. Zbog novih pravila bolid je modificiran, ali očito nije dovoljno konkurentan. To je dovelo do promjene planova u najtrofejnijoj momčadi formule 1. Ferrari je namjeravao novi bolid F2005 koristiti tek od pete utrke sezone, koja se vozi u Španjolskoj. No, kako sada stvari stoje Schumacher i Barrichello će nastupiti u novom bolidu već na sljedećoj utrci u Bahreinu.

Prema novim pravilima startne pozicije za utrku određuju se na temelju zbroja vremena ostvarenih na prvim i drugim kvalifikacijama. Drugi dio kvalifikacija za VN Malezije održat će se u nedjelju, četiri sata prije utrke, koja je na rasporedu u 8,00 sati po srednjeeuropskom vremenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙