FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu, 19. ožujka

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za subotu, 19. ožujka.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za subotu, 19. ožujka.

LUXEMBORUG - Trojka EU-a, koju će predstavljati visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana, Europska komisija, luksemburško predsjedništvo EU-a i Velika Britanija (koja će predsjedati Unijom u drugoj polovici ove godine) sastat će se u subotu, dan nakon neformalnog sastanka ministara obrane EU-a s njihovim kolegama iz zemalja kandidata - Hrvatske, Turske, Rumunjske, Bugarske te Norveške i Islanda, koje nisu članice EU-a, ali su članice NATO-a. Trojka EU-a izvijestit će ih o rezultatima sastanka održanog dan ranije u petak.

KIJEV - Ruski predsjednik Vladimir Putin dolazi u posjet Ukrajini, gdje će se sastati s domaćinom, ukrajinskim predsjednikom Viktorom Juščenkom. Dvojica predsjednika pokušat će uspostaviti nove odnose između dviju zemalja, narušene "narančastom" revolucijom u Ukrajini u prosincu prošle godine.

SEUL - Američka državna tajnica Condoleezza Rice posjetom Južnoj Koreji nastavlja turneju po Aziji. U petak je boravila u Japanu, a nakon Seula putuje u Kinu (20 i 21. ožujka). Američka državna tajnica pokušava s te tri države osmisliti zajedničku strategiju prema Sjevernoj Koreji, čiji nuklearni program već duže vrijeme izaziva napetosti u regiji.

TEL AVIV - Skupina "Mir sada" organizira u glavnom izraelskom gradu povorku u znak potpore povlačenju Izraelaca iz pojasa Gaze.

LONDON/NEW YORK - Manifestacije protivnika rata u Iraku u povodu obilježavanja druge godišnjice početka američke intervencije na tu zemlju. U New Yorku je također predviđen skup u Central parku na kojem će se tražiti povlačenje američkih vojnika iz Iraka.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Srđan Baković

Večer: Domagoj Janković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙