FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće Europe želi ispraviti slabosti protuterorističke borbe

VARŠAVA, 18. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Četrdeset šest članica VijećaEurope, najstarije organizacije na kontinentu, prihvatilo je u petak uVaršavi rezoluciju kojom trebaju usavršiti svoj arsenal u borbi protivterorizma i organiziranog kriminala.
VARŠAVA, 18. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Četrdeset šest članica Vijeća Europe, najstarije organizacije na kontinentu, prihvatilo je u petak u Varšavi rezoluciju kojom trebaju usavršiti svoj arsenal u borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala.

Izaslanici koji su se na razini ministara unutarnjih poslova okupili na dvodnevnoj konferenciji pozvali su da se "čim prije" prihvate dva prijedloga konvencija o sprječavanju terorizma, financiranja terorističke djelatnosti i krijumčarenja ljudi.

"Zadaća konvencija je da isprave slabosti u međunarodnim ugovorima" u borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala, izjavio je glavni tajnik Vijeća Terry Davis, na konferenciji za tisak kojom je završen skup.

"Usredotočili smo se na mogućnosti poboljšanja te borbe što se tiče Europe. Ujedinjeni narodi rade na nizu mjera za sprječavanje terorizma, no treba vremena da bi se postigao dogovor između članova tako važne organizacije kakva je UN, s toliko različitih stajališta", rekao je.

Premda završna konvencija ima neke "slabe točke, nadamo se da će biti spremna za potpisivanje na svibanjskom summitu", dodao je. Riječ je o susretu na vrhu zemalja članica Vijeća Europe 16. i 17. svibnja u Varšavi.

Vijeće Europe, napomenuo je Davis, dokazalo je da se terorizam i organizirani kriminal mogu suzbiti a da se ne krše ljudska prava.

Na susretu u Varšavi sudjelovalo je 46 zemalja članica Vijeća Europe i pet zamalja promatrača: Kanada, Japan, Meksiko, SAD i Vatikan. Tu su bile i međunarodne organizacije poput Interpola, Europola i Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OESS).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙