FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Primorac na zasjedanju CEPUS-a u Beču

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Ministar obrazovanja, znanosti isporta Dragan Primorac sudjelovao je danas u Beču na zasjedanjuministara obrazovanja zemalja članica CEPUS-a (Central EuropeanExchange Program for University Studies), priopćeno je izMinistarstva.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Dragan Primorac sudjelovao je danas u Beču na zasjedanju ministara obrazovanja zemalja članica CEPUS-a (Central European Exchange Program for University Studies), priopćeno je iz Ministarstva.

Hrvatsko izaslanstvo je posebno istaknulo iznimne napore koje ulaže u primjenu Bolonjskog procesa, te izrazilo spremnost podijeliti svoja iskustva s državama koje su tek u pripremnoj fazi primjene. Inicijativa hrvatske delegacije prihvaćena je sa zadovoljstvom i jednoglasno.

Ministri su dogovorili i ukupno povećanje kvota mjeseci za iduću godinu. Jedna od važnih tema konferencije je i uloga obrazovanja na razvoj demokracije, mira i stabilnosti u cijeloj regiji. Na konferenciji je obilježena deseta godišnjica postojanja CEPUS-a, u punopravno članstvo su primljene Albanija i Makedonija, a prihvaćena je i incijativa za pokretanje postupka primitka Ukrajine, navodi se u priopćenju.

Tijekom proteklih 10 godina u Hrvatskoj su ostvarena 1202 boravka CEPUS stipendista, dok su studenti i nastavnici iz Hrvatske također boravili u zemljama CEPUS programa.

CEPUS program razmjene studenata i sveučilišnih nastavnika uspostavljen je temeljem višestranog međudržavnog Ugovora sklopljenog u Budimpešti 1993. Republika Hrvatska pristupila je CEPUS-u 1995. na prvoj ministarskoj konferenciji zemalja članica u Beču, stoji u priopćenju iz Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙