FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin u radnom posjetu Parizu

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putinboravi u petak u radnom posjetu Parizu gdje se sastao s francuskimkolegom Jacquesom Chiracom, a navečer ih očekuje susret s njemačkimkancelarom Gerhardom Schroederom i španjolskim premijerom JoseomLuisom Zapaterom, javile su svjetske novinske agencije.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin boravi u petak u radnom posjetu Parizu gdje se sastao s francuskim kolegom Jacquesom Chiracom, a navečer ih očekuje susret s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom i španjolskim premijerom Joseom Luisom Zapaterom, javile su svjetske novinske agencije.

Chirac i Putin sastali su se u Elizejskoj palači s ruskim piscima koji su došli na Francuski sajam knjiga u Parizu. Ove godine Rusija je počasni gost sajma.

"Suvremeni ruski pisci i pjesnici svojim djelima proširuju veliki projekt koji smo Vladimir Putin i ja zajedno razradili u Sankt Peterburgu 2004. - projekt uspostave zajedničkog područja suradnje u obrazovanju u kulturi", rekao je Chirac, a prenijela je RIA Novosti.

Prema njegovim riječima, on i predsjednik Putin su "spremni poduzeti sve potrebne napore da se na summitu Rusija-EU u Moskvi 10. svibnja uspostavi to područje".

Večerašnji summit Francuske, Rusije, Njemačke i Španjolske prvi je takav skup čelnika iz tih zemalja, a u njegovu središtu bit će odnosi Rusije i Europske unije kao i predstojeći summit u svibnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙